Οδοντιατρική στο Βουκουρέστι

Το πανεπιστήμιο Carol Davila στο Βουκουρέστι προσφέρει σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής.

Carol DavilaO Carol Davila, ίδρυσε το Πανεπιστήμιο το 1857, ως Εθνική Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής. Με τον καιρό, εξελίχθηκε ως Ιατρική Σχολή και Φαρμακευτική Σχολή, μέρος από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Μετά τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης το 1948, το Ινστιτούτο Ιατρικής και Φαρμακευτικής «CarolDavila» συστάθηκε, ως κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο. Μετά τον Δεκέμβριο του 1989, το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής «CarolDavila» έγινε ένα κρατικό πανεπιστήμιο με ακαδημαϊκή και οικονομική αυτονομία. Είναι το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα που παρέχει σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία. Το κύρος του πανεπιστημίου,ολοένα και αυξάνεται. Σε αυτο συμβάλλει η πολύχρονη πείρα του διδακτικού προσωπικού, τα άρτια εξοπλισμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και οι εργαστηριακές κλινικές και το πιο σημαντικό η επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων του.

Το » Carol Davila » Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο υπολογιστών. Οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν 40 υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο και στο τοπικό δίκτυο (CD – Net),παρέχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών ιατρικών περιοδικών. Το κέντρο βρίσκεται στη φοιτητική ιατρική βιβλιοθήκη.Το ιατρικό φοιτητικό διαδικτυακό φόρουμ το οποίο οργανώνεται από το Σύλλογο των Φοιτητών Ιατρικής έχει βαθμολογηθεί ως η τρίτη ιατρική δικτυακή πύλη στη Ρουμανία.

Carol DavilaΗ Κεντρική Βιβλιοθήκη του »Carol Davila» του Πανεπιστημίου της Ιατρικής και Φαρμακευτικής ιδρύθηκε το 1857 ταυτόχρονα με την Εθνική Σχολή Ιατρικής και Φαρμακευτικής.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη καλύπτει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του πανεπιστημίου, παρέχοντας πρόσβαση σε 580.639 τόμους και 2.966 περιοδικά.

Ένα τοπικό δίκτυο συνδέει τη βιβλιοθήκη με όλα τα προκλινικά τμήματα και ένα τοπικό δίκτυο επιτρέπει μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι χώροι της βιβλιοθήκης είναι :

- “Thoma Ionescu » Reading Room – 1ος όροφος, το Τμήμα Γενικής Ιατρικής. Οι περισσότερες από τις δημοσιεύσεις σχετίζονται με προκλινικά μαθήματα (1ο και 2ο έτος), αλλά υπάρχουν και δημοσιεύσεις που σχετίζονται με άλλες επιστήμες όπως η ψυχολογία, φιλοσοφία, ιστορία, κλπ.

- »D. Danielopolu» Reading Room – ισόγειο, το Τμήμα Γενικής Ιατρικής. Οι δημοσιεύσεις σε αυτό το δωμάτιο ανάγνωσης σχετίζονται με την κλινική εκπαίδευση. Ένας μεγάλος αριθμός ιατρικών περιοδικών υπάρχει σε αυτό το τμήμα.

- Dentistry Reading Room – 2ος όροφος, Σχολή Οδοντιατρικής.

- Pharmacy Reading Room – 3ος όροφος, Σχολή Φαρμακευτικής.

Λίγα λόγια για το Βουκουρέστι

Το όμορφο Βουκουρέστι είναι πρωτεύουσα της Ρουμανίας και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της ενώ παράλληλα αποτελεί το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο με μεγάλα εργοστάσια κατασκευής χημικών προϊόντων, μεταλλουργίας, μηχανοκατασκευών κ.ά. και από το 2007 αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΒουκουρέστιΤο Βουκουρέστι, σύμφωνα με το μύθο, πήρε τ’ όνομά του από έναν βοσκό που ονομάζονταν Βουκούρ (=χαρά) ο οποίος διασκέδαζε τους ντόπιους εμπόρους με τις μελωδίες του και τους κερνούσε κρασί από τους αμπελώνες καθώς έβοσκε το κοπάδι του δίπλα από τον ποταμό Ντιμπρόβιτα όπου και ιδρύθηκε η πόλη. Οι ντόπιοι για να τον τιμήσουν έδωσαν το όνομα του στην πόλη.

Το Βουκουρέστι, αν και θεωρείτε κοσμοπολίτικη μητρόπολη με πολλάevent κατά τη διάρκεια του χρόνου, καταφέρνει να συνδυάσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα με τον μοντέρνο τρόπο ζωής δεμένα πολύ αρμονικά και προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες. Η μαγευτική αυτή πόλη κατάφερε να διατηρήσει τους θρύλους της, όπως τον Δράκουλα των Καρπαθίων, διαμέσου των αιώνων διατηρώντας παράλληλα το ενδιαφέρον και το μυστήριο που αποπνέουν.

Την ευχάριστη και όμορφη αυτή ατμόσφαιρα της πόλης έρχονται να συμπληρώσουν οι ντόπιοι που είναι πολλοί φιλόξενοι και ευγενικοί με τους επισκέπτες και προσπαθούν να τους βοηθήσουν να γνωρίσουν όσο καλύτερα γίνεται την πόλη παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες.

Εκτός από τα πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε, το Βουκουρέστι ενδείκνυται και για γευστικά ταξίδια. Πρέπει απαραίτητα να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως τα σαρμαλούτσε δηλαδή λαχανοντολμάδες που συνοδεύονται από ζμιντίνα δηλαδή σος γιαουρτιού και πουρέ καλαμποκιού το λεγόμενο μεμελίγκα, τα mititei που είναι ψητά μπιφτέκια, τα branza κάτι σαν τις ελληνικές τυρόπιτες και τα pattttricieni που είναι λουκάνικα που πωλούνται στις υπαίθριες αγορές, γνωστή λιχουδιά είναι και τα Papanasi δηλαδή λουκουμάδες με κρέμα και τυρί.