Φαρμακευτική στην Τιμισοάρα

Το Πανεπιστήμιο Victor Babes στην Τιμισοάρα προσφέρει σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Τιμισοάρα ασκεί μια πολύπλευρη και εξαιρετικών προσόντων εκπαιδευτική, ερευνητική και ιατρική δραστηριότητα, για περισσότερο από πέντε δεκαετίες.

Κατά συνέπεια, τα επιτεύγματα αυτού του μισού αιώνα, είναι η απόδειξη της κοινής προσπάθειας του ακαδημαϊκού προσωπικού, των φοιτητών και του τεχνικού και διοικητικού σώματος.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Τιμισοάρα ιδρύθηκε το 1945, μια χρονιά ορόσημο για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Ρουμανίας, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς ανέλαβε τον έλεγχο της χώρας.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής θεωρείται ένα από τα διασημότερα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μια ένδοξη ιστορική πορεία και πολλές επιτυχίες, που υψώνονται πάνω από τις δύσκολες κοινωνικό – πολιτικές συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Τιμισοάρα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά.

I. Η Ιατρική Σχολή έχει τις ακόλουθες ειδικότητες:

  • Πτυχίο Ιατρικής – 6 χρόνια (μαθήματα στα ρουμανικά, αγγλικά και γαλλικά)
  • Πτυχίο Μαιευτικής – 4 χρόνια
  • Πτυχίο Νοσηλευτικής – 4 χρόνια
  • Πτυχία Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας (Βοηθός Ακτινολόγου, Φυσιοθεραπευτής, Διατροφολόγος, Ιατρικών Εργαστηρίων) – 3 χρόνια

Η διάρκεια φοίτησης στη γενική ιατρική είναι 6 χρόνια. Κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων ετών, οι πανεπιστημιακοί φοιτητές αποκτούν γενικές γνώσεις σε διάφορα ιατρικά θέματα όπως ανατομία, ιστολογία, φυσιολογία, μικροβιολογία, βιοχημεία, κλπ.

Ξεκινώντας από το 3ο ακαδημαϊκό έτος ξεκινούν την εκπαίδευσή τους στο κλινικό κομμάτι των μαθημάτων της θεραπείας, χειρουργικής, μαιευτικής και γυναικολογίας, παιδιατρικής, ενδοκρινολογίας, οφθαλμολογίας κλπ.

Μετά από 6 χρόνια σπουδών στο Πανεπιστήμιο, οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχίο Bachelor of Medicine.

II. Το Τμήμα Οδοντιατρικής έχει τις ακόλουθες ειδικότητες:

  • Bachelor of Dental Surgery – 6 χρόνια
  • Οδοντοτεχνική – 3 χρόνια
  • Βοηθός Οδοντιάτρου – 3 χρόνια

III. Η Φαρμακευτική Σχολή έχει τις ακόλουθες ειδικότητες:

  • Πτυχίο Φαρμακευτικής – 5 έτη (μαθήματα στα ρουμανικά και γαλλικά)
  • Βοηθός Φαρμακοποιού – 3 χρόνια

Λίγα λόγια για την Τιμισοάρα

Συχνά, όταν μιλάμε για την Τιμισοάρα, αναφερόμαστε σε αυτήν ως η Μικρή Βιέννη. Είναι μια πόλη λουλουδιών και πάρκων, ένα οικονομικό μοντέλο ή ένας τόπος όπου συγχωνεύονται διάφοροι πολιτισμοί και παραδόσεις. Η Τιμισοάρα βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και τοποθετείται σε μια μέση απόσταση περίπου 550 χλμ. από το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, περίπου 170 χλμ. από το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, και περίπου 300 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Η Τιμισοάρα βρίσκεται σε μια πεδινή περιοχή, που διασχίζεται από δύο ποταμούς.

«Κοιτάξτε γύρω σας και αγαπήστε αυτή την πόλη, γιατί αξίζει απόλυτα να αγαπηθεί», Else von Schuster