Φαρμακευτική στην Κωνστάντζα

Το πανεπιστήμιο Ovidius προσφέρει σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ovidius στην Κωνστάντζα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ενεργές και δυναμικές Ιατρικές Σχολές στη Ρουμανία και επιλέγεται από φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου.

Στο πανεπιστήμιο επίσης λειτουργούν η Οδοντιατρική σχολή καθώς και η Φαρμακευτική σχολή.

Βρίσκεται σε ένα καινούριο κτίριο χτισμένο με τις πιο μοντέρνες προδιαγραφές, μέσα σε ένα πάρκο στην οδό ΑleaUniversitatii.

To νέο Campus του Πανεπιστημίου θεμελιώθηκε το 2008 και είναι το μεγαλύτερο και το πιο μοντέρνο Πανεπιστημιακό Campus στη Ρουμανία και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αγγλόφωνο τμήμα υπάρχει μόνο στην Ιατρική Σχολή.

Οι άλλες Σχολές έχουν μόνο Ρουμανόφωνα τμήματα.

Οι σπουδές στην Ιατρική σχολή της Κωστάντζα είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιατρικό χώρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο αγγλόφωνο τμήμα αλλά και στα ρουμανόφωνα τμήματα του πανεπιστημίου.

Λίγα λόγια για την Κωνστάντζα

Η Κωνστάντζα (Constanta) είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στη Μαύρη θάλασσα.

Μια πόλη με βαθιές Ελληνικές ρίζες από τα Αρχαία Ελληνικά χρόνια, που αρχικά ονομαζόταν Τόμις (από την Ελληνική λέξη Τομή), όμως ο Μέγας Κωνσταντίνος της έδωσε το όνομά του και από τότε ονομάζεται Κωνστάντα. Την εποχή μετά την Τουρκοκρατία οι Έλληνες αποτελούσαν περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Σήμερα υπάρχουν λίγοι Έλληνες, όμως το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και υπάρχουν πολλές Ελληνικές εκκλησίες. Στο Νότιο μέρος της πόλης βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Στο Βόρειο μέρος της πόλης βρίσκεται η πασίγνωστη «Μαμάια», μια τεράστια παραλία επτά χιλιομέτρων με εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, η Ριβιέρα της Μαύρης θάλασσας, όπως την αποκαλούν. Βορειότερα ακόμα, είναι το πανέμορφο Δέλτα του Δούναβη.

Μέσα στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλά και μεγάλα πάρκα και κήποι.

Η πόλη είναι γεμάτη ζωντάνια, κατάλληλη για νέους σπουδαστές. Μέγαλες Τράπεζες, ακόμα και Ελληνικές Τράπεζες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank και άλλες, παγκόσμιες αλυσίδες καταστημάτων όπως τα McDonalds και τα KFC, μεγάλα πολυκαταστήματα διεθνούς φήμης, βιβλιοθήκες, χώροι διασκέδασης, εκθεσιακά κέντρα κάνουν την πόλη κατάλληλη για μια ευχάριστη και άνετη διαμονή.